Ελιές Χαλκιδικής

Ελιές Χαλκιδικής

Οι Ελιές Χαλκιδικής είναι επιτραπέζια ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στο Βόρειο τμήμα της Ελλάδας, κυρίως στην περιοχή της κεντρικής και δυτικής Χαλκιδικής και στο δυτικό τμήμα της Καβάλας.

Η ωφελιμότητα του καρπού της ελιάς στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ευρέως γνωστή και οφείλεται στα πλούσια θρεπτικά συστατικά του. Ο καρπός της ελιάς είναι θαυμάσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε συνολικά λιπαρά. Η ελιά παρέχει φυτικές ίνες και μέταλλα στον οργανισμό και είναι πηγή της βιταμίνης Ε, που είναι φυσικό αντιοξειδωτικό. Τέλος, η βρώσιμη ελιά είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Α και ανοίγει την όρεξη, τονώνει και ωφελεί τον οργανισμό.

Από τις πράσινες ελιές Χαλκιδικής παράγονται ελιές γεμιστές με πλήθος διαφορετικών γεμίσεων όπως πιπερία, αμύγδαλο, σκόρδο, τυρί φέτα.

new-elies-halkidikis-01

Ολόκληρες

new-elies-halkidikis-02

Εκπυρηννωμένες

new-elies-halkidikis-03

Φέτες

new-elies-halkidikis-05

Γεμιστές με αμύγδαλο

new-elies-halkidikis-04

Γεμιστές με σκόρδο

new-elies-halkidikis-06

Γεμιστές με κόκκινη πιπέρια

new-elies-halkidikis-07

Πάστα ελιάς

elies-chalkidikis-01

PET 750 ml

elies-chalkidikis-02

3.3 lt

elies-chalkidikis-03

4.8 lt

elies-chalkidikis-04

20 lt

elies-chalkidikis-05

220 lt