Ελιές Καλαμάτας
Ελιές Καλαμάτας
Η ελιά καλαμών, καλλιεργείται σε ελαιώνες της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, έχει ανεκτίμητη αξία στη διατροφή, ως πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, μετάλλων και βιταμινών Α, Ε, Κ που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής και μάλιστα θεωρείται μυστικό μακροζωίας. Τρώγεται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε σαλάτες και χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική σε σάλτσες ή ως συστατικό σε φαγητά, πίτες, και άλλα πολλά εδέσματα.
