Πιπεριές Τουρσί
Πιπεριές Τουρσί
Σε ηλιόλουστα χωράφια, στο νομό Ηλείας, στην Ελλάδα, καλλιεργείται ένα από τα πιο κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας και της Μεσογειακής διατροφής.
Πλούσια σε βιταμίνη C και Α, φυτικές ίνες, καροτενοειδή και κάλιο, χωρίς λιπαρά κ χοληστερόλη, η ελληνική χρυσοκίτρινη πιπεριά, συνοδεύει τα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά, αιώνες τώρα, είτε μαγειρεμένη είτε ωμή.
Η πιπεριά τουρσί, είτε ολόκληρη, είτε κομμένη σε ροδέλες, διατηρημένη σε άλμη με την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση της αποτελεί κύριο συστατικό σε ποικίλα εδέσματα, πίτσες, σαλάτες, σάντουιτς, ζυμαρικά και άλλα.
